Slingerpers restauratie

Dit is een slingerpers, een oude machine die niet meer gemaakt word. Hij perst door middel van een grote slinger die aan een schroef vast zit. Doordat dit mechanisch is heb je veel gevoel in war je perst, je kan heel licht persen of als je sterk genoeg bent met 10 ton. Dit is een stuk gereedschap waar je heel veel mee kan, je kan allemaal hulp stukken maken precies voor iets dat je nodig hebt.

Ik heb deze laten bezorgen vanuit Limburg met de vrachtwagen. Toen hij bij mij kwam zat het spindel vast, dus haalde ik alles uit elkaar en maakt alles schoon van vet olie en verf. Ook liep ik alle onderdelen na of deze geen bramen hadden. Toen kon ik alles weer in elkaar zetten met kopervet en smeerolie op de juiste oppervlaktes. Daarna was het nog een kwestie van de geleiding afstellen en draaide die weer als een zonnetje. Als afwerking hem ik een roestomvormer van rust oleum gebruikt, dat zorgt voor een zwart kleuren en werkt erg goed tegen roest.

Ook had ik nog een houten onderstel gemaakt voor de pers zodat de werk hoogte 10 cm hoger werd en hem kan oppakken met de heftruck.